Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na jevišti si často pohrává s emocemi, které jsou většinou hrané. Nyní šlo ale herecké umění Jana Přeučila (87) stranou a známý herec, dabér a pedagog měl slzy na krajíčku. Stalo se tak na jevišti divadla Hogo Fogo v Drážkově u Sedlčan v rámci talk show Deset klobouků Jana Přeučila.

Nejprve přišla se zpěvem herečka a zpěvačka Kateřina Brožová (56), po chvíli se ze světel od hlediště vynořil i Karel Roden (61). Bývalí studenti Jana Přeučila z DAMU svého mentora svou přítomností dojali. „Tedy to je neuvěřitelné. Já překvapení miluji, ale tohle jsem nečekal. To byl opravdu krásný dárek večera. Já vůbec neměl tušení, že by něco takového mohlo přijít,“ svěřil se Super.cz herec.

Tušení neměla ani jeho žena, herečka a první československá Popelka Eva Hrušková. „Že se něco chystá, jsem nějak tušila, ale že to bude takhle velké, to vůbec. Honzík byl velmi potěšený,“ podotkla.

Zatímco Karel Roden to měl doslova vedle, protože nedaleko Drážkova žije na zámku, který před lety koupil a zrekonstruoval, Kateřina Brožová jela od Prahy, kde bydlí. „A to jsem ještě po cestě zachraňovala pejska, který utekl majitelce, tak jsem se maličko zpozdila. Ale jsem tu a šťastná, že jsem mohla našemu panu profesorovi přijet zazpívat,“ prozradila Brožová.

„On pan Přeučil na nás nikdy nekřičel. Zatímco někteří profesoři byli hodně, řekněme - rázní, on byl vždycky jako náš starší kolega. Nikdy nikoho nesrážel, neurážel, po nikom se nevozil. A za to si ho hodně vážím,“ prozradil o kolegovi a učiteli Karel Roden.

Reklama

Další články

Načítám