Hlavní obsah
Článek

O hudebním režisérovi a dirigentovi Milanu Wolfovi české zpěvačky říkají, že je největší štramák, se kterým kdy točily, a to už oslavil sedmdesátku. Poté, co proběhl koncert k oslavě jeho narozenin, jsme chtěli pro změnu vědět, jaký názor má on na ně.

"Skvělá byla Monika Absolonová (47). Ona je skvělá vždycky," mínil. Jako další měl mezi účinkujícími těhotnou Dashu, která na pódiu žertovala, že je ráda, že pan Wolf slaví narozeniny a nemůže mít k jejímu výkonu žádné připomínky. "Dasha byla naprosto skvělá, stejně jako Kateřina Brožová (56), se kterou jsem dělal ve studiu spoustu snímků a je ve studiu strašně milá. Byl bych nefér vůči jiným, když bych jednu vyzdvihoval. V tomto směru mohu jen těžko říct, kdo byl nejlepší a kdo nebyl," nechtěl favorizovat žádnou ze zpěvaček.

"Nechci urazit nikoho, kdo by si to nezasloužil. Třeba Yvettu Simonovou znám šílených let, ještě z doby, kdy zpívala s Milanem Chladilem a orchestrem Karla Vlacha. Ona je celoživotně stejná. Co ji znám, vždycky měla takové povídání: ‚Pane Vlachu, hodí se ke mně tahle písnička? Neměla by to dělat úplně jiná zpěvačka, nebo raději mladší?‘ Mám osobní radost, že dorazila, protože vím o několika koncertech, které z různých důvodů, které už jsem nastínil, odmítla, a na náš koncert dorazila," byl potěšen Milan Wolf.

Zalitoval jen, že do studia už Yvettu Simonovou asi nikdo nedostane. "Studio je nemilosrdné, což si málokdo uvědomuje. Řada šílenců, kteří si dělají desky doma, netuší, co by měl vlastně pěvecký a hudební projev všechno obnášet. My jsme byli asi poslední, kdo jsme skutečně dbali na to, aby to mělo všechny ty složky umění s velkým U. Dbali jsme na to, aby to v hudbě ladilo, na dikci, frázování, aby se respektovala čeština. To se dneska zcela běžně neděje," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám