Hlavní obsah
Článek

Ještě než se proslavila jako herečka, musela Kate Winslet (48) mamince Sally slíbit, že z ní nikdy nebude vychloubačná celebrita. Vzhledem k tomu, že tuto vlastnost na lidech obě nesnášely, neměla Kate nikdy problém svůj slib dodržet, a to ani po maminčině smrti.

„Obě jsme pohrdaly lidmi, co se předvádějí. Musela jsem jí slíbit, že taková nikdy nebudu. Vzala jsem si to k srdci a udržela si tento přístup i v práci,“ popsala deníku Mirror.

Matka Kate bohužel v roce 2017 podlehla rakovině vaječníků. Její největší oporou tak zůstal tatínek Roger. „Vždycky mi říkal, že jsem jenom tak dobrá jako moje poslední role. A dodnes tomu věřím,“ doplnila.

Ačkoliv má na kontě Oscara a nespočet dalších ocenění, nemůže prý Kate dodnes uvěřit tomu, že ji vybrali do Titaniku. „Byla jsem holka s nadváhou, co vždycky stála na konci fronty, a vzhledem k tomu, že moje příjmení začíná na W, občas jsem se při konkurzech ani nedostala na řadu,“ přiznala v rozhovoru pro LA Times.

„A pak přišel Titanic. Bylo to šílené. Poprvé jsem hrála Američanku. A hrála jsem s Leem, kterého jsem znala z velkých filmů. Nechápala jsem to, byla jsem jenom obyčejná holka z Readingu v Anglii,“ dodala.

Dnes se většina shoduje, že je Kate mnohé, jen ne obyčejná. Na kontě má nespočet významných rolí, kromě zmiňovaného Titaniku a Předčítače, za nějž si odnesla Oscara, lze vyzdvihnout její výkony ve filmech Nouzový východ, Rozum a cit, Věčný svit neposkvrněné mysli nebo v minisérii Mildred Pierceová a dalších.

A přestože o sobě hovoří jako o holce „krev a mlíko“, nikdy se nebála svléknout před kamerou. A to ani při natáčení lesbických milostných scén s mladší kolegyní v loni uvedeném filmu Ammonite.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám