Hlavní obsah
Článek

Je těžké si představit, že to některé slavné osobnosti v začátcích svých kariér neměly jednoduché. Nebo že jim dokonce někdo řekl, že na to, aby se proslavily, nemají obličej či nejsou dost atraktivní. Přesně to se ale stalo následujícím dámám, do kterých by kdysi dávno nikdo neřekl, že z nich budou hvězdy. A jak hluboce se tehdy kritici pletli.

Kate Winslet

Kdo by o oscarové Kate Winslet (48) mohl říci křivé slovo, že? Herečka se nedávno svěřila, že byla v dětství šikanovaná kvůli své váze a velkým chodidlům. V začátcích kariéry jí dokonce řekli, že prorazí jenom za předpokladu, že bude přijímat pouze role baculek. Ať jí to řekl kdokoli, asi se pořádně zapotil, když o pár let později viděl polonahou Kate excelovat v Titanicu.

Pink

Ačkoliv zpěvačka Pink (44) působí jako sebevědomá a silná žena, i ona se potýkala s nekonečnými narážkami na svůj vzhled, když se zpěvem začínala. Říkali jí, že v hudebním průmyslu to nikdy nedotáhne daleko a nikdy nebude figurovat na stránkách magazínů, protože je ošklivá. Sama zpěvačka se nechala slyšet, že se smířila s tím, že není prvoplánově krásná a v životě se raději zaměřuje na jiné aspekty, jako je její osobní štěstí, rodina a zdraví.

Winona Ryder

Winona Ryder proslula svými atypickými rolemi, které vždy zvládla na výbornou. Hvězda seriálu Stranger Things prozradila, že několik prvních rolí, které ztvárnila, byly specifikovány záměrně jako neatraktivní dívky. Jeden z producentů jí také řekl, že pro Hollywood není dostatečně hezká a měla by se vrátit do školy. I díky tomu samu sebe začala označovat za neobvyklou a brala role, které pro ni byly výzvou. Právě takové jí nakonec vynesly úspěch a slávu.

Lady Gaga

Je těžko uvěřitelné, že Lady Gaga (38) musela o své místo na výsluní tvrdě bojovat. I přes její velký talent a kreativitu ji v začátcích kariéry nikdo nebral vážně, protože nebyla dostatečně atraktivní. Ale jak sama zpěvačka opakovaně uvedla, stačí jeden člověk v místnosti, který ve vás věří, a může se to povést. Dnes je vzorem miliónů a na posměváčky může klidně vystrkovat svůj dlouhý nos.

Barbra Streisand

Není žádnou novinkou, že notoricky známá Barbra Streisand má roztomile křivý nosík. Ten se v průběhu dekád stal jejím poznávacím znamením, ale byly doby, kdy ji kvůli němu šikanovali. Také jí bylo řečeno, že vypadá až moc jako Židovka a kvůli nosu nikdy neprorazí. Zarytě však odmítala plastiky a její talent a hlas nakonec kritiky umlčely.

Meryl Streep

Dovedete si vůbec představit, že si někdo dovolí kritizovat Meryl Streep (74)? Ač se to zdá neuvěřitelné, i s tím má herecká legenda své zkušenosti. Když šla na konkurz na hlavní roli ve filmu King Kong z roku 1976, producent se podle jejích slov otočil na syna a zeptal se ho, proč přivedl na konkurz takovou ošklivku. Herečka se s noblesou omluvila, že není dostatečně krásná pro roli v King Kongovi, ve snímku si sice nezahrála, ale je jednou z nejúspěšnějších a nejtalentovanějších hereček v historii světové kinematografie. O jejím vzhledu se dnes již nikdo neodváží diskutovat.

Reklama

Další články

Načítám