Hlavní obsah
Článek

Její osud je světu málo známý, to se ale mohlo snadno změnit. Pro hlavní roli ve filmu Milada o české hrdince Miladě Horákové, kterou po vykonstruovaném procesu ohledně domnělých nepřátel lidu popravili komunisté, si autoři už prakticky plácli s hvězdou Titaniku Kate Winslet (48). Jenže nakonec je vše jinak!

I když se to zdá nepředstavitelné, i čeští tvůrci se k těmto hvězdám Hollywoodu dostanou. Filmová partnerka Leonarda DiCapria dostala do ruky scénář a byla z něj nadšená.

„Kate Winslet se ta role líbila a moc ji chtěla hrát. V podstatě jsme byli na všem domluvení, to téma ji extrémně zajímá a myslel jsem, že to opravdu dopadne,“ řekl Super.cz režisér Milady David Mrnka.

Nakonec ale Kate ve snímku neuvidíme.

„Kvůli změnám na obou stranách to nakonec nebylo možné zrealizovat. Na Kate jsem s natáčením dokonce skoro rok čekal, ale pak už to nešlo, a tak jsem do role Milady Horákové obsadil herečku Ayelet Zurer. A ta to odehrála naprosto fantasticky, takže si říkám, že všechno zlé je k něčemu dobré,“ tvrdí Mrnka.

Od filmu, který má premiéru v listopadu, si fanoušci filmu i historie hodně slibují. Doufají, že definitivně posadí osobnost Milady Horákové na piedestal, kam bezesporu patří.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám