Hlavní obsah
Článek

Někdejší modelingová hvězda, která později přesedlala na herectví, Kate Upton (31) v současné době prožívá svou nejzásadnější roli, tu mateřskou. Před osmnácti měsíci se jí narodila dcera Genevieve. Otcem děvčátka je modelčin partner Justin Verlander.

Jen co Kate zprávu oznámila a sdílela první fotky, lidé začali řešit její postavu. Otázky na ni ale mladou maminku vyčerpávají a štvou, jak uvedla v instagramovém postu, kde se rozepsala o „nesmyslném“ tlaku, jemuž ženy po porodu v souvislosti s figurou čelí.

V listopadu 2018 se Kate stala matkou dcery Genevieve

Zobrazit příspěvek na Instagramu

I want to take a minute to clarify the context of feeling pressures as a new mother and breastfeeding in the @editorialistmagazine article. When asked about getting back in shape after pregnancy I discussed the major pressures that are out there for new moms to “snap back” right after having a baby. Every woman experiences this due to the unnecessary and unrealistic expectations that are brought into every household, mostly via social media. I certainly felt these pressures, as all women do. I tried to push myself early to get back to the gym, eat perfectly and try to achieve this alleged “snap back”. But, after realizing how ridiculous these pressures are I quickly gave myself some slack and lived in the moment as a new mother. Every woman needs to give their body time to heal and to soak in those early, precious moments. I realized quickly that between breastfeeding, healing, little-to-no sleep, off-the-charts hormone changes and experiencing everything for the first time that those weight-loss pressures are extremely unnecessary, and I decided to turn my energy towards my family. Every mother’s experience is different with every baby. I’ve learned everyone’s journey is extremely personal and no two are the same. My energy was drained but my heart was extremely full, and I decided to not let others’ opinions and expectations get in the way of my own personal timeline. In my opinion, enjoy the moments with your new baby and growing family, allow your body time to heal and make sure to go at your own pace. #motherhood #sharestrong

Příspěvek sdílený Kate Upton (@kateupton), Led 22, 2020 v 2:36 PST

„Snažila jsem se donutit se být co nejdřív zpět v posilovně, dobře jíst a snažit se vrátit se tzv. do formy. Ale pak jsem si uvědomila, jak směšný tento tlak je, dala jsem si pohov a začala žít jako novopečená máma. Každá žena potřebuje čas na zahojení a na vstřebání těchto raných a vzácných okamžiků. Velmi brzy mi došlo, že mezi kojením, hojením, téměř žádným nebo vůbec žádným spánkem, hormonálními výkyvy a k tomu všemu se sžít s mateřskou rolí, je tlak na váhu extrémně zbytečný a svou energii jsem se rozhodla směřovat k rodině,“ píše Upton.

„Zkušenost každé maminky s každým dítětem je jiná. A cesta je to velmi osobní, nejsou dvě stejné. Já jsem sice bez energie, ale s naplněným srdcem, a rozhodla jsem se, že nenechám názory a očekávání ostatních, aby zasahovaly do mého programu. Podle mě bychom si měly užívat chvíle s dětmi a rozrůstající se rodinu, nechat tělu tolik času, kolik k zahojení potřebuje a fungovat podle vlastního tempa,“ míní Kate.

Není to poprvé, co se modelka vyjadřuje k otázkám ohledně body positivity a tzv. sebelásky. Loni zase upozorňovala na zkreslenou realitu, jíž lidé denně čelí a začali ji brát jako standard. V médiích, na sociálních sítích, ve filmech... Proto když ji oslovili na rozhovor a focení pro magazín Health, kývla, ovšem s tím, že nechce, aby byly její fotky retušované.

„Když se nad tím zamyslíte, retušujeme všechno a ani si to neuvědomujeme. Lidi stylizují instagramové fotky, které pak ještě upravují. Stalo se to novou normou. A ostatní pak věří, že ti lidé tak skutečně vypadají a že by tak měli také vypadat. Takže udělat snímky bez následné retuše je pro mě krokem k přijetí skutečného života. S cílem být tím nejlepším, co můžete - ne snažit se vypadat jako někdo jiný,“ uvedla Upton.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám