Hlavní obsah
Článek

K příležitosti oslav platinového jubilea vládnutí královny Alžběty II. (†96) se vévoda (41) s vévodkyní (42) z Cambridge vydali na dvoudenní královskou cestu po Skotsku. O jeden velmi emotivní moment se postaral sám William, když porušil královský protokol a objal jednoho postaršího muže, který byl ze setkání s následníkem trůnu úplně naměkko. Podle britského Daily Mailu se jednalo o šestašedesátiletého Williama Burnse.

Toto ‚bezdotykové‘ pravidlo občas někdo z členů královské rodiny poruší. Dříve se to poměrně často stávalo princezně Dianě, ale pokárána byla zřejmě i Meghan, když ještě v roce 2018 s Harrym podnikli oficiální cestu po Novém Zélandu. Herečka tehdy neodolala objetí malé holčičky. Rovněž William již v minulosti objal například jednu plačící dívku v davu a údajně jí pošeptal, že jej kvůli tomu dostane do potíží.

Královský pár navštívil mimo jiné školu v St. John’s v Glasgow či členy organizace Wheatley Group, kteří se snaží pomáhat znevýhodněným lidem, kterým by v jejich tíživé situaci hrozilo, že se stanou bezdomovci.

Postoj královského páru k jejich fanouškům je pověstný a velmi vřelý. I tentokrát se snaží věnovat alespoň letmý pohled či pozdrav co nejvíce lidem, kteří je přišli přivítat. Už nyní je jasné, že Kate s Williamem odvedli výbornou práci a Skotové jsou z nich u vytržení.

Reklama

Další články

Načítám