Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britská královská rodina se k jakékoliv politické situaci dle tradic vyjadřuje vždy velmi zdrženlivě. Okupace Ukrajiny ruskými vojsky ale nenechala v klidu prince Williama (41) a jeho manželku Kate (42), kteří se ke krvavé válce vyjádřili.

V minulosti měli možnost osobně se setkat s ukrajinským prezidentem a válka na Ukrajině je velmi zasáhla. "V říjnu roku 2020 jsme měli tu čest setkat se s prezidentem Zelenským a první dámou, abychom se dozvěděli o jejich naději a optimismu týkající se budoucnosti Ukrajiny. Dnes stojíme za prezidentem a ukrajinským lidem, kteří statečně bojují za svou budoucnost,“ uvedli William a Kate na svých profilech na sociálních sítích. Ke vzkazu přidali ukrajinskou vlaječku.

Britská královská rodina pozvala ukrajinský manželský pár před dvěma lety do Buckinghamského paláce jako svou vůbec první oficiální návštěvu od začátku covidového lockdownu. Ukrajinský prezident zůstává v hlavním městě Kyjevě se svým lidem, odkud se odmítá evakuovat a statečně čelí ruské okupaci.

Reklama

Další články

Načítám