Hlavní obsah
Článek

Princ William (41) a vévodkyně Kate vědí dobře, jak psychicky náročné období lidé kvůli světové pandemii koronaviru prožívají. Mentálnímu zdraví přikládají sami velký důraz a apelovali na Brity, aby ho ani oni nezanedbávali.

„Poslední týdny byly znepokojivé a nestálé,“ uvedl královský pár v prohlášení pro The Telegraph. „Musíme si vyhradit čas na pomoc jeden druhému a najít způsob, jak se postarat o naše duševní zdraví. Tím, že se semkneme a vezmeme to krůček po krůčku, se lépe připravíme na to, co nás čeká.“

O důležitosti psychického zdraví se rozepsali i na svém oficiálním instagramovém účtu. „Období izolace může být opravdu náročné. Vévoda a vévodkyně z Cambridge jsou proto v neustálém kontaktu s organizacemi, které rozumí problémům, jenž lidé v tomto náročném období řeší,“ zní prohlášení na sociální síti.

Prostřednictvím příspěvku také informovali, že se lidé mohou obrátit na novou internetovou platformu zřízenou vládní agenturou Public Health England s názvem Every Mind Matters, která obsahuje specifické rady, jak si během pandemie zachovat duševní zdraví.

Reklama

Další články

Načítám