Hlavní obsah
Článek

Před rokem po dlouhém přemýšlení přiznala Karolína Mališová (27), že onemocněla alopecií. Začaly jí vypadávat vlasy v trsech, přišla téměř o polovinu vlasů a na mnoha místech na hlavě měla plešku.

"Celý týl byl bez vlasů. Pak to začalo padat i za ušima, kouty, celá pěšinka, vepředu. Snažila jsem se to všemožně maskovat. Byla jsem zoufalá. První měsíce jsem stále brečela," řekla Super.cz Mališová, která si myslí, že za nemocí stál stres. Začala se více starat o své tělo a věnovala se léčbě. Nyní doufá, že nemoc porazila. Vlasy začaly opět růst.

A se stejnou diagnózou bojuje její kolegyně. Že trpí alopecií přiznala Miss Czech Republic Denisa Spergerová (23).

"Nějakou dobu jsem zvažovala, jestli to mám zveřejnit, protože to je hodně citlivé téma," říká Denisa, která navštívila stejnou lékařku jako Mališová.

"Paní doktorka Judita Halvová mě vyšetřila a potvrdila alopecii areata. Mám dvě menší ložiska způsobené zejména stresem a účastí na světové soutěži, kde jsem dva týdny byla zavřená v jednom pokoji. Přípravy, cestování, vše si vybralo svoji daň. Naštěstí mi nastavená léčba zabrala téměř okamžitě a jsem šťastná, že vlásky začaly opět růst," dodala Denisa, která doufá, že bude brzy v naprostém pořádku.

Reklama

Další články

Načítám