Hlavní obsah
Článek

Odchod módního fotografa Petera Lindbergha (†74) oznámila černobílá fotka, která je pro něj typická, a krátké vyjádření na jeho oficiálním instagramovém účtu.

Za svou letitou kariéru stihl nafotit nespočet modelek a známých osobností. Před objektivem mu pózovala například Eva Herzigová (51), Karolína Kurková (40), Linda Evangelista, Jennifer Lopez (54), Cindy Crawford, Cara Delevingne (31) i vévodkyně Meghan (42).

Takhle nafotil Lady Gagu a Bradleyho Coopera k filmu Zrodila se hvězda:

Kate Moss před objektivem Lindbergha v roce 1994:

Jeho posledním projektem byly fotografie na titulní stranu zářijové britské Vogue, kterou měla editorsky na starosti právě Meghan a díky níž se také potkal s mladou ekologickou aktivistou Gretou Thunberg či herečkou Jane Fonda (86).

Na setkání s mistrem černobílé fotografie vzpomínají známé osobnosti sdílením společných černobílých fotek na Instagramu.

Eva Herzigová přidala k několika fotkám komentář, že přišla o blízkého přítele:

Linda Evangelista napsala, že má zlomené srdce:

David Beckham napsal, že nemůže najít slova, která by dostatečně vystihla, jak moc Petera miloval a respektoval. "Nebyl pouze talentovaný, ale byl to jeden z nejmilejších a nejinspirativnějších lidí, které jsem poznal a měl tu čest s ním pracovat. Přišli jsme o legendu."

Reklama

Další články

Načítám