Hlavní obsah
Článek

Topmodelka Karolína Kurková (40) je největší ozdobou filmového festivalu v Karlových Varech. Po deseti letech přijela na pár dní podpořit český film.

"Naposledy jsem tu byla před deseti lety a jsem ráda, že mi to letos vyšlo. Jsem s dětmi v Česku u rodičů, tak jsem si řekla, že bych měla přijet, podpořit a podívat se, jak to vypadá. Ve světě se filmový festival v Karlových Varech drží, je uznávaný, je to už velký festival. Jsem pyšná, hrdá, na to, co dokázali," řekla Super.cz Kurková.

Do Varů přijela sama, děti hlídají prarodiče. "Tobík chtěl hrozně jet, ale je ještě malý. V sedmi letech bych ho nemohla nechat samotného na hotelovém pokoji, i když tvrdil, že by to zvládnul. Snad příště až přijedu, už pojedou se mnou," usmívá se Kurková.

Karolína má nabitý program, netuší, zda zvládne víc filmů než ten zahajovací. "Dnes večer se budu dívat na film, mám od festivalu program, co musím dělat, uvidím, jak mi to vyjde dál," upřesňuje a dodává, že ji mrzí, že se v Americe nemůže dívat na české filmy, zejména na novinky.

"Bylo by fajn, aby se více českých filmů dalo stáhnout na internetu. To je důležitá věc pro budoucnost českých filmů, aby byly víc vidět ve světě. Aby bylo možné se na ně dívat," vysvětluje.

Tři oříšky pro Popelku a komedii S tebou mě baví svět má na DVD, bez toho si neumí představit Vánoce. "Popelku miluju, každé Vánoce ji musím vidět a také film S tebou mě baví svět," usmívá se. Manžel tomu prý ale moc nerozumí. "Je to těžké pro cizince, mají jiný smysl pro humor, v angličtině to není stejný," dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám