Hlavní obsah
Článek

Pokud chtěli být návštěvníci Plesu v Opeře vůbec vpuštěni do sálu, museli dodržet dress code Black Tie. Označení Black, tedy černá, nediktuje dámám obléknout výhradně černou róbu, ale odkazuje na černou kravatu pána. Přestože jsou ve skutečnosti dovoleny šaty jakýchkoli barev, nejčastěji se ve Státní opeře vyskytovaly modely právě v černé barvě.

Černý model s tylovým živůtkem pro Renatu Langmannovou (37) vytvořil Lukáš Lindner, model z italského módního domu Fendi oblékla také Tereza Maxová (52), diamantové šperky Bulgari nechala na černé róbě vyniknout Karolína Krézlová (36) a černé šaty namísto původně zamýšlených rudých šatů od Odivy oblékla i Eva Samková. Nejvíce černých šatů pocházelo ze salonu návrhářky Terezy Sabáčkové. Česká designérka oblékla do černočerných šik modelů většinou zdobených aranžovanou krajkou Kristinu Kloubkovou, Nikol Štíbrovou (37) či Veroniku Arichtevu (37).

Elegantní černou róbu od Petry Pilařové zvolila i Jana Doleželová (42). „V poslední době jsem na plesy volila výrazné barvy šatů, ale černé dlouhé jsem na sobě neměla téměř dva roky,“ vysvětlila Miss ČR 2004 svůj záměr, proč zvolila klasiku.

Reklama

Další články

Načítám