Hlavní obsah
Článek

Karolína Kopíncová (26), vítězka Miss Czech Republic, už téměř dva týdny bojuje v Portoriku na světové soutěži krásy Miss World. Nyní ukázala šaty, v nichž se bude snažit oslnit na finále Miss World, které se bude konat jen pár dní před Štědrým dnem.

Šaty pro ni navrhl kreativní ředitel Miss Czech Republic Sam Dolce, který je milovníkem historie. "Mnoho tvůrčích detailů pramení z atributů, ikonických módních mezníků minulosti. Zejména se jedná o éru vytříbeného stylu Art Deco 1920 - 1930, které bylo silně ovlivněno starověkými vykopávkami v Egyptě a vášnivou fascinací vším egyptským," řekl Super.cz Sam Dolce.

"V roce 1922 byla odkryta hrobka faraona Tutanchamona, kde byly nalezeny jeho šaty pokryté malými zlatými disky (flitry). Na Karolínině róbě tyto prvky imitují našité flitry, jež v tomto období zažily spolu s korálky velké obrození. Jsou aplikovány v geometrických obrazcích typických právě pro tuto éru," vysvětluje.

"K egyptomanii neodmyslitelně patřily tmavé vlasy, rudé rty a černé oční linky po vzoru nesmírně půvabné ikonické egyptské královny Nefertiti, jejíž jméno se překládá, jako "Kráska, která přišla". Stejně jako Karolína měla nápadně krásnou tvář a božskou siluetu," dodal Sam Dolce.

O tom, jestli Karolína v šatech zazáří, se rozhodne 17. prosince. Na finále přiletí modelku podpořit její přítel a ředitelka Miss Czech Republic Taťána Makarenko.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám