Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Již v pondělí odlétá bývalá královna krásy Lea Šteflíčková (25) na světovou soutěž krásy Miss Global. Stále ještě úřadující vítězkou je Češka Karolína Kokešová (28), která na Bali předá korunku své nástupkyni.

Lea už má se světovou soutěží zkušenost. Poté, co vyhrála soutěž krásy Česká Miss, reprezentovala Českou republiku na Miss Universe. Přípravě na další světovou soutěž věnovala měsíce času.

Veze s sebou kromě desítek šatů také národní kostým, který je inspirován Alfonsem Muchou. Šaty vyrobil a navrhl Lukáš Holeček, korunku pak Pavel Kortan.

"<span style="background-color: white">Jsem vděčná, že můžu reprezentovat Českou republiku v takovém národním klenotu. Cítím se v kostýmu jako bohyně Alfonse Muchy, což je přesně to, co mají znázorňovat," řekla Super.cz Šteflíčková. </span>

Finálové šaty, které na soutěži Lea vynese, jsou z dílny sourozenců Ponerových. Jsou ozdobeny nádhernými a třpytivými sto padesáti českými křišťály. Na šaty byl vybrán jeden jediný typ kamene Maxima, a to z jediného prostého důvodu. Sám o sobě totiž odráží neskutečných 264 paprsků světla. Výroba tohoto klenotu zabrala celkem pět měsíců.

Reklama

Další články

Načítám