Hlavní obsah
Článek

Na fotce z porodního sálu vypadala s maličkou dcerkou docela svěže. Ale jednoduchý porod Karolina Gudasová (31) v nemocnici ve Filadelfii rozhodně neměla. "Rodila jsem týden před termínem. Malá byla špatně otočená, čekalo se, jestli se ještě nepřevrátí, což se nestalo, protože byla opravdu velká. Takže se to muselo řešit císařským řezem," vyprávěla nám Karolina, jejíž dcera Emilka vážila skoro čtyři a půl kila.

"Měla jsem jít na sál v osm ráno, ale tím, že přijali akutnější případy, dostala jsem se na řadu až v pět odpoledne. Nejhorší bylo to čekání celý den bez jídla a pití. Ale Michal byl neskutečný, strašně mi celou dobu pomáhal a pak přestřihl i pupeční šňůru. I doktorka byla překvapená, jak se do mě malá vůbec vešla, když jsem přibrala jenom jedenáct kilo," pokračovala partnerka hokejového brankáře Michala Neuvirtha.

Sice rodila císařem, ale v celkové narkóze nebyla, měla jen epidurál. "Byl to zvláštní pocit, když člověk neovládal svoje tělo. Ale všichni říkali, že byl nakonec kvůli tomu, jak je Emilka veliká, císař lepší," svěřila. "Když mi to píchli, málem jsem omdlela. A po porodu jsem asi čtyři hodiny zvracela, než se s tím tělo srovnalo. Kdyby tam nebyl Michal, tak bych to snad ani nedala," neměla to zrovna jednoduché Karolina.

Teď už se ale cítí dobře, a hlavně je ráda, že mohla dcerku, kterou pojmenovali Emilka po Michalově dědovi Emilovi, hned začít kojit. "Mléka mám na rozdávání, takže se ta naše hrošice pěkně cpe," dodala s úsměvem Karolina, která se s dcerkou chystá přijet do Česka na Vánoce, aby ji viděly i prababičky a tetičky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám