Hlavní obsah
Článek

Herečka Jiřina Bohdalová (92), která letos oslavila osmdesátiny, zažila nejhrůzostrašnější natáčení svého života. Ve svém úctyhodném věku totiž musela během natáčení filmu Saxána a Lexikon kouzel zaujmout roli kaskadérky. A rozhodně to nebyl úkol lehký. Bohdalová, která ztvárnila postavu tety Irmy, musela skočit z jedoucího vlaku.

„Vypadnout z vlaku nebylo tak strašné. Stačilo sebou plácnout na to pravé místo, kde byla kamera. Když se trefíte jinam, musíte to stále točit dokola. Horší však bylo to, když jsem musela otevřít dveře jedoucího vlaku. To nebylo vůbec příjemné. Nebála jsem se, ale člověk z toho nemá příjemný pocit. Vše muselo přesně zapadat. Bylo to náročné,“ nechala se po natáčení slyšet herečka, která bude mít ve filmu rovnou trojroli.

„Když jsem si přečetla scénář, okouzlilo mě, že budu dělat tři postavy. Režisér Vorlíček mi také vybral skvělé herecké partnery. Jirku Lábuse, Josefa Somra a Jaromíra Dulavu. Film se mi líbil, ale opravdu jsem netušila, co mě čeká,“ dodává herečka, která si při pádu z vlaku sice zlomila nohu, ale jen jako teta Irma. Pokračování dnes již kultovní komedie Dívka na koštěti bude mít premiéru letos v září.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám