Hlavní obsah
Karen Mchitarjan
Článek

Již plnoletá zpěvačka Ewa Farna (30) by měla bít na poplach. Zatímco dosud neměla na tuzemském trhu žádnou vyrovnanou konkurenci, brzy se to může změnit. Na scéně se totiž objevila jen o rok starší zpěvačka Patricie, která může Ewiny fanoušky odloudit nejen svým sametovým hlasem, ale i hezkým kukučem.

Kariéra Patricie je sice v plenkách, to ale neznamená, že nemůže mít raketový vzestup. Teprve v prosinci loňského roku vydala své debutové album Obamamania a už je jednou z nejžádanějších zpěvaček Česka. A možná proto, že stejně laděných zpěvaček u nás je jak šafránu. Její písně jsou totiž laděny do stylu pop-country, objevuje se v nich ale i hip hop či funky. Nové písně, které se hrají na koncertech s kapelou, směřují ještě více do pop-country a moderního folku.

Patricie se stala ihned po vydání svého alba miláčkem publika. Na serveru Stream.cz měla v lednu letošního roku zpěvačka šestnáctý nejstahovanější klip. Někteří kritici ji dokonce řadí mezi deset největších objevů roku 2011.

Zpěvačka Patricie a její kapela působí na české scéně teprve krátce, ale jejich písně i vystoupení lidi baví díky vtipným textům a díky faktu, že jsou lidsky i hudebně sehraní. To se ukázalo například při podzimním turné 2010, kdy zpěvačka se svoji kapelou dělala předkapelu Xindlovi X.

Otázkou zůstává, jestli si v českém šoubyznysu najde své místo, nebo zmizí jako mnoho jiných zpěvaček před ní. Zatím to vypadá nadějně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám