Hlavní obsah
Článek

Vždy okouzlující herečka Kateřina Brožová (56), kterou diváci znají spíš ze seriálů, divadla a muzikálů, měla ještě před časem jedno velké přání. Chtěla dostat roli, kterou by všem dokázala, že je plnohodnotnou herečkou. A to se jí splnilo. Brožové, která se naposledy objevila v miniroličce ve filmu Czech Made Man, ušili scenaristé filmu Hranaři Oto Klempíš a Jiří Hubáček roli na tělo.

„Hlavní je pro ni profesní vyžití. Pořádný herecký zápřah. Má na to.“ potvrzuje producent Jiří Jurtin. A Kateřina se na svoji roli Hložové poctivě připravovala. Dokonce se rozhodla i pro změnu vizáže. „Co by nakonec člověk pro hlavní roli neudělal“ připustila Brožová. „Nerada experimentuju, ale s hnědou barvou jsem spokojená. Výhoda je, že nebudu muset nosit paruku. Hrát ve svých vlasech je mnohem příjemnější.“

S režisérem svoji roli neustále probírala, scházela se se svým filmovým partnerem Sašou Rašilovem, hlavním představitelem filmu Hranaři. Rašilov hraje majitele úspěšné bezpečnostní agentury. A právě jeho manželku hraje Kateřina. Ta se svojí kamarádkou Slámovou, jejíž roli ztvárňuje Vilma Cibulková, založila a vlastní VIP agency, ve které zaměstnávají modelky a hostesky. Společně realizují pečlivě připravené a utajené večírky pro vysokou klientelu.

Brožovou nevyvedl z míry ani fakt, že ji na zkoušky vždy doprovázela její dcera Kačenka, které věnuje největší péči. „Snažím se být s dcerkou co nejvíc. A jelikož jsem hodně času strávila na place, brala jsem si ji s sebou,“ vysvětlila své pohnutky herečka, která by se mohla za roli Hložové dočkat možná i prvního hereckého ocenění.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám