Hlavní obsah
Článek

Herečka Jiřina Švorcová (†83) už odpočívá v pokoji. A přestože léta patřila mezi nejoblíbenější komunistické herečky, nedorazil žádný z jejich hereckých kolegů. Rozloučení s dlouholetou kamarádkou si ale nenechala ujít bývalá hlasatelka Kamila Moučková. A ta přišla se šokující informací.

„Dlouhá léta jsme se s Jiřinkou spolu nebavily. Rozhádaly jsme se před lety, ale letos na jaře jsem se rozhodla, že ji zkontaktuju. Takže jsem si na ní sehnala číslo a zavolala. Strávili jsme spolu krásné odpoledne a jsem ráda, že jsem tento krok udělala. Dneska jsem se s ní sem přišla rozloučit a doufám, že bude odpočívat v pokoji,“ svěřila se Moučková.

Na pohřeb dorazila i herečka Gabriela Vránová. A i ta přeje své bývalé kamarádce klidný odpočinek. „Slyšela jsem, že o mně nepsala moc hezky ve své knížce, ale sama jsem jí nečetla. Dobře vím, proč to napsala, ale myslím si, že ona dobře věděla, kde je pravda. Jen si ji poupravila. A i když jsem na ní byla naštvaná, musela jsem se s ní řádně rozloučit,“ vysvětlila svou účast Vránová.

Mezi pozůstalými byl i bývalý generální tajemník UVKSČ Milouš Jakeš. „Byla to velká herečka. Měl jsem rád její roli v Ženě za pultem. Škoda, že takových hereček nebylo víc,“ svěřil se Jakeš, který se na veřejnosti objevil po dlouhých měsících.

Nutno podotknout, že i když na pohřbu byla hojná účast jejích příbuzných, nejvíc brečel předseda KSČ Vojtěch Filip.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám