Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Moderátor televizního zpravodajství to ve své profesi vždy neměl jednoduché. Za popularitu musel zaplatit potlačením své sexuální orientace. Divačky by jej totiž raději viděly jako starého mládence.

Dnes už Karel Voříšek (60) netají, že má partnera. Před Primou ale prošel i jinými stanicemi, kde musel hrát stanovenou roli. „V průběhu části mé televizní kariéry mě nutili, abych si vybudoval obraz starého mládence, který se z určitých důvodů nikdy neožení. Nejvíce se mi proto ulevilo, když se v médiích objevilo, že žiju s partnerem, s kterým jsem teď již patnáct let. Mnoho lidí si té informace okamžitě všimlo, ale vlastně se nic zásadního nestalo,“ prozradil Karel v novém vydání magazínu Prima Zoom.

Moderátor později své soukromí netajil, ale zkrátka na něj dlouho nepadla řeč. Po coming outu se mu velmi ulevilo. „Novináři se mě pak ptali: A proč jste to předtím nikdy neřekl? Jenže mně se v podstatě nikdo neptal,“ tvrdí Voříšek, který se pro titulku časopisu pořádně vyparádil. S fotografem vyrazil na Karlštejn a vyzkoušel si královskou korunu. Zapózoval i s cenou TýTý, kterou v kategorii Osobnost televizního zpravodajství obdržel celkem pětkrát.

Na obrazovce je k vidění ve Velkých zprávách s Klárou Doležalovou, jíž občas jako moderátorský kolega pomůže s citlivými tématy. „Těžší, smutnější věci, si bere většinou na starost muž. Takže si s kolegyní něco občas prohodíme, aby to neříkala ona. Mohlo by to totiž výjimečně dojít i do situace, že by to ten druhý nedořekl, a to se nesmí stát,“ prozradil Voříšek o své profesi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám