Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Terezie Kašparovská není jen tváří zpravodajství TV Prima, když ve dvojici s Tomášem Hauptvogelem uvádí hlavní večerní zprávy, Jednou za dva týdny uvádí v této televizi i politické debaty. Probrali jsme spolu, jak se jí daří vycházet s politiky a proč vlastně jako profesionálka v oboru přenechala prestižní duel s prezidentskými kandidáty kolegovi Karlu Voříškovi (60).

"Politické novinařině se hodně věnuju, důležitá je v tomhle případě i domácí příprava. Z televizního pohledu je to práce nevděčná, protože je hodně náročná," svěřila Terezie, která se ve volném čase věnuje hlavně dceři Emě, která pomalu dospívá do puberty, ráda cestuje a také prý hodně vaří.

To, že prezidentský duel neuváděla ona, by jí mohlo tím pádem přijít nespravedlivé vzhledem k tomu, že ona se politické scéně věnuje podstatně víc než on. "Bylo to rozhodnutí vedení zpravodajství, já jsem ho akceptovala a Karlovi držela palce," řekla nám. Vzhledem k tomu, jak debata včetně vyostřených reakcí publika eskalovala, mohla být nakonec ráda.

"Za sebe musím říct, že se politické debatě věnuju tři roky, a ani tak jsem se na to necítila. Myslím, že na to tolik zkušeností ještě nemám," připustila. Nikdo jí ze studia zatím neodešel. "Všichni zatím vydrželi až do zdárného konce, anebo nezdárného. Hodnotím to podle toho, že jsme naplnili tu stopáž a pořad uzavřeli v danou minutu," upřesnila.

"Ale to, s jakým pocitem odcházíme, je velmi subjektivní. Hodně si to beru a pak si to zpětně promítám a pouštím si ho. Říkám si, kde se stala chyba, ale je to živé vysílání a někdy to tak je. Jednou jsem i brečela, ale doma a ne v práci. Bylo to ve zlých začátcích, ale i taková zkušenost je dobrá, protože je silná a nějakým způsobem vás může posouvat," myslí si Terezie.

Reklama

Další články

Načítám