Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už je to osmnáct let, kdy jejich dcery v útlém věku podlehly zhoubné leukémii. Hitmaker Michal David (63) a prezidentka nadace Kapka naděje Vendula Pizingerová (52) na Míšu a Klárku nikdy nezapomenou. "Je neuvěřitelné, že už je to tak dlouho, jako by to bylo včera," svěřil nám Michal.

Povídali jsme si při představení velkého koncertu muzikálových melodií právě z jeho děl a také z děl zesnulého Karla Svobody. "Ještě když byl Karel naživu, zkonstatovali jsme, že spolu máme mnoho společného, nejen to, že oba píšeme muzikály, hudbu a oba jsme napsali pár hitů, Karel samozřejmě daleko víc. Ale i ten životní osud, s našimi dcerkami, jeho s Klárkou, náš s Miškou, kdy nám obě zemřely v roce 2000 na leukémii," řekl nám Michal.

Ale to není všechno. "Já mám syna, vnuka Sebíka a Karlovi se s Vendulou narodil syn Kuba, a oba mají stejný datum narození, 28. května," zrodilo se po velkém smutku další štěstí a životní naděje. "Je to něco mezi nebem a zemí, když se stanou takové věci," dodal.

Právě také jako vzpomínku na obě holčičky se pořádá v lednu 2020 koncert z hitů Davida a Svobody. "Je to smutné výročí, ale jsem rád, že tento projekt vznikl. Bude to vzpomínka na naše dcery a vzdání holdu nejen Karlovi, ale i jim, které měly stejný osud. Myslím, že je to hezké připomenutí," míní Michal David.

Reklama

Další články

Načítám