Hlavní obsah
Článek

Jde o českou hvězdu muzikálů, jde z jednoho do druhého. V devadesátých letech ji ale proslavily především písničky Karla Svobody (†68), které dřív patřily mezi hitovky jiných českých zpěvaček. Před pár lety musela bohužel připravit synka Artura (14) na to, že jeho tatínek zemře na rakovinu. Víte, o koho jde?

Řeč je o známé Leoně Machálkové (56). Ta se zpěvu věnovala už v Přerově, kde s rodiči vyrůstala. Kvůli vysoké škole se později přestěhovala do Olomouce, v devadesátkách se pak přes divadlo Semafor dostala i do celostátního povědomí, když si půjčovala léty prověřené hity Karla Svobody. Objevovala se díky nim i v dnes již přežitých estrádách.

Co se týče muzikálů, nestačilo by na jejich výčet několik odstavců. Nyní v létě se ale Leona, matka Artura Šípka (jeho otcem byl zesnulý Bořek Šípek) nadšeně vrátila do velmi úspěšného představení Mamma Mia!.

„Bude mi po něm hrozně smutno. Byli jsme výborná parta a šlo o velmi zábavný muzikál,“ říkala nám Leona v prosinci, kdy v Kongresovém centru původně končil. Do třináctého srpna je ale zábavný muzikál o hledání pravého tatínka nevěsty v původním nastudování opět k vidění v Divadle Hybernia.

Čerstvá padesátnice Machálková je na pódiu prakticky každý den coby matka hlavní hrdinky a společně s dalšími hvězdami zpívá proslavené hity skupiny ABBA. „Nemají chybu!“ tvrdí.

Reklama

Další články

Načítám