Hlavní obsah
Článek

Jevanská vila po Karlu Svobodovi (†68), který zde 28. ledna 2007 spáchal sebevraždu zastřelením, je na prodej. Její vlastník, syn Karla Petr Svoboda (41), ji nabízí k prodeji za 75 miliónů.

Jde opravdu o luxusní dům na luxusním místě u jezera. Zastavěná plocha je 605 m², pozemek, na němž je kromě vily i zahrada a ovocný sad, má neuvěřitelnou rozlohu 3 899 metrů čtverečních.

Cenu sděluje realitka jen na vyžádání, podle Novy chce ale Petr za dům 75 miliónů. Údajně je však ochotný něco slevit.

„Prodej zvažuji, ale nespěchám na to,“ sdělil Aha! Petr s tím, že přemýšlí o odchodu do zahraničí. Vdova po Svobodovi Vendula Pizingerová (52) z částky neuvidí ani haléř. „Já jsem svůj podíl dala Petrovi zadarmo,“ řekla s tím, že s Petrem Svobodou není v kontaktu a o prodeji slyšela jen z třetí ruky.

Dům nechala v roce 1903 postavit spisovatelka Gabriela Preissová, která zemřela v roce 1946 na rakovinu, následující vlastník, psychiatr Vladimír Vondráček, zde údajně po boji se stejnou nemocí zesnul o 32 let později.

Karel Svoboda zdevastovanou vilu koupil a zrekonstruoval. Zemřela tu také jeho první žena Hanka, později i Svobodova matka a tchyně.

Svoboda tu také trpěl ztrátou čtyřleté dcery Klárky, kterou měl s Vendulou a jež zemřela na leukémii, o tři roky později zesnul i jeho bratr Jiří. Smrt ve vile naposledy udeřila v 2007, kdy vlastní rukou odešel ze světa Karel Svoboda.

Reklama

Další články

Načítám