Hlavní obsah
Článek

Patří k našim nejúspěšnějším a nejcharizmatičtějším hercům, pole jeho působnosti překračuje hranice české filmové a seriálové tvorby. Tomu odpovídá také míra ochrany, kterou má Karel Roden (61) při natáčení k dispozici.

Roden je známý tím, že si velmi pečlivě střeží soukromí, a to samozřejmě platí i při práci. Jinými slovy z pochopitelných důvodů nechce, aby ze štábu utíkaly drby a informace o jeho osobě. „Tady jsme si nemohli dovolit nic podcenit,“ říká Jan Hecht, asistent režie thrilleru Promlčeno, Rodenova nejnovějšího hereckého počinu.

Především při natáčení v exteriérech je nutné zajistit, aby se k hercům nedostali fanoušci. Člověk nikdy neví, s jakými úmysly lidé k hvězdám míří. „Ostraha naštěstí vždycky věděla, co má dělat, měla dokonalý přehled o tom, kde se pohybuje štáb a kde se pohybuje pan Roden,“ uvedl Hecht.

Aby měl herec naprostý klid, nechala produkce dokonce prověřit jeho karavan, zda není odposlouchávaný. „Podobné superstars mívají ve smlouvách vymezeno, že nesmí vůbec nic uniknout do médií,“ doplnil Marek Hájek z bezpečnostní služby, která dohlížela na hladký průběh natáčení filmu Promlčeno.

Snímek Roberta Sedláčka Promlčeno (v kinech od 28. dubna) se odehrává v průběhu jednoho večera, kdy záhadný muž Radek (Karel Roden) v rozhlasovém éteru odkrývá starou vraždu. V pátrání mu pomáhá rozhlasová moderátorka (Barbora Bočková), která jeho příběh dostane do svého živě vysílaného pořadu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám