Hlavní obsah
Článek

I tenhle film si musel na svoji premiéru pořádně dlouho počkat. Po roce od natočení konečně přijde letos v létě do kin režijní debut herce Michala Suchánka (58) s názvem Večírek. Komedie o setkání bývalých spolužáků představí například Karla Rodena (61), Jiřího Langmajera (57), Tatianu Dykovou (45) nebo Marka Taclíka (50) v trochu jiných polohách, než na jaké jsou u nich diváci zvyklí.

Komedie o srazu bývalých spolužáků začíná na oslavě v rámci kolaudace domu manželské dvojice a zároveň spolužáků Jiřího a Zdeňky Hrdových, které ztvárňují Jiří Langmajer a Tatiana Dyková. Na akci postupně přichází třídní kráska Nela Boudová, třídní komik Marek Taclík, neúspěšný zpěvák Marián Čekovský nebo mimořádně citlivý spolužák Karel Roden.

Už nyní představují tvůrci trailer, který zachycuje několik okamžiků z filmu za doprovodu hudby Jiřího Buriana. Scénář vycházel z úspěšné divadelní hry, kterou před sedmi lety pod stejným názvem uváděl Michal Suchánek v režii Ondřeje Sokola v pražském Divadle Broadway.

„Když jsme se rozhodovali, co dál, obavy z dalšího podzimu podobného tomu loňskému a ze ‚zestárnutí‘ filmu vedly k tomu, uvést ho raději teď v létě,“ říká Michal Suchánek. „Jsem rád, že se nám Večírek podařilo tak výjimečně obsadit a že tihle herci excelují v rolích, v jakých je neznáme,“ dodal.

Premiéra filmu byla původně naplánována na listopad 2020, kvůli covidové pandemii nakonec přijde do kin 19. srpna 2021.

Reklama

Další články

Načítám