Hlavní obsah
Článek

Kdo pokládá za nejcharizmatičtěšjího českého herce Karla Rodena (61), možná začne být na pochybách stejně jako my. Jeho jmenovce Karla Dobrého jsme sice již znali z mnoha filmů, ale poslední snímek Hastrman, v němž ztvárnil titulní roli a který právě vstupuje do českých kin, nás přesvědčil, že tento herec úspěšně dotahuje laťku. Nedivíme se, že režisér Ondřej Havelka (69) pro roli vybral právě jeho. Ani my si nikoho jiného jako bytost z nadpřirozeného světa neumíme představit.

A jak nás přesvědčil při rozhovoru, je sice mlčenlivější, ale přesto velmi vtipný. Mimo jiné jsme s ním rozebírali aspekty filmového maskování. Jako hastrman musel mít jisté "nelidské" atributy jako žábry na krku nebo dlouhé drápy místo nehtů. "Dostával jsem od produkce takové speciální vitamíny, aby ta rohovina lépe a rychleji rostla. Ale už to odrostlo, tak vám to nemůžu ukázat. Přece jen už je to rok od natáčení," tvrdil nám s vážnou tváří o svých filmových nehtech. Jen o žábrách připustil, že ty mu vyráběli v maskérně.

Natáčení bylo velmi fyzicky náročné. Část scén se odehrává ve vodě, která je pro hastrmana jeho vlastním živlem. Kupodivu to herec prý neodnesl ani žádným nachlazením, i když nebylo zrovna horko. "Oni mi dávali kromě těch přípravků na růst rohoviny i vitamíny proti rýmě, podporovali moji celkovou imunitu a chovali se ke mně fantasticky. Bylo tam úplně všechno," uvedl Dobrý, jenž si užil i natáčení s krásnou hereckou partnerkou Simonou Zmrzlou.

K rekvizitám Dobrý přispěl i vlastním kouskem. "Celou dobu jsem chodil ve svých vlastních holínkách, jen byly nastavené o takovou manžetu. Naštěstí jsem je při natáčení nezničil. Nosím je pořád, ale nepotkáte mě v nich. Jezdím v nich totiž na koni," prozradil svého velkého koníčka herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám