Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O herci Karlu Rodenovi (61) se všeobecně ví, že jen velmi nerad poskytuje rozhovory. Udělal však výjimku. Pro časopis Reflex se rozpovídal nejen o své práci. Promluvil také o svém vztahu k Národnímu divadlu, kde byl nějakou dobu v angažmá a o svém otci. „Bylo to tam úžasný. Já na Národní divadlo nedám dopustit, všichni se tam ke mně chovali hezky. Cítil jsem se moc dobře. Člověk zkoušel, pak měl chvíli volno, šlo se nahoru na masáž. S panem Hakenem jsem chodil do sauny. Pak se večer hrálo představení. Takhle spokojeně by se dal prožít celý život,“ vzpomíná Roden.

Přiznal také, že angažmá v Národním divadle přijal jen kvůli svému otci, který byl také hercem. „To je pravda. Táta umíral a já jsem věděl, že mu to udělá radost. Nešlo o to, že bych dokázal něco, nač on neměl odvahu, netrpěl žádným mindrákem, že nehrál v Národním divadle. Ale já věděl, že táta bude mít radost, když uvidí, že jsem někam došel. Nastoupil jsem do Národního a táta za dva měsíce umřel, vzpomíná v rozhovoru Karel Roden.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám