Hlavní obsah
Článek

Nový český film Alois Nebel, který ještě před svým uvedením do kin 29. září aspiruje na snímek letošního roku, naštval Terezu Voříškovou (34). Nejvýraznější mladá herečka současnosti se zlobí, že jí animátoři na počítačích odstranili pro ni tak typické mateřské znaménko nad pravým obočím. "Ještě se mi nikdo za to neomluvil," zuřila pravděpodobně jen naoko Voříšková na tiskové projekci filmu. To Karel Roden (61) si myslí, že počítačoví kouzelníci ho překreslili dobře a je hezčí než ve skutečnosti. Podívejte se na video, ve kterém se Roden rozpovídal nejen o filmu Alois Nebel.

Tento snímek vznikl metodou rotoskopie. Ta spočívá v tom, že film se předtočí s živými herci a pokud možno také v prostředí, kde se děj má odehrávat. Obrázek se pak po jednotlivých políčkách filmu překresluje. Vzniklo tak úžasné vizuální dílo, z kterého jsou paf i samotní herci. Snímek za osmdesát miliónů se zkrátka povedl.

"Film jsem neviděl. Ale pevně věřím, že je výborný. Všichni to říkají," řekl Super.cz výborně naladěný Roden. Ten hraje ve filmu Němého, zvláštní herecké nároky na jeho herecký projev ale nebyly i přes použití speciální animační techniky. "Bylo to natáčené stejně jako hraný film. Nebyly tam žádné připomínky, abych něco udělal víc, protože se to pak bude animovat. Nebyli jsme tím svázaní," tvrdí. Při otázce, zda se sám sobě coby animovaná postava líbí, se ošíval. "Určitě mi, doufám, přidali," usmála se nakonec hvězda nejen Aloise Nebela, ale také očekávaného seriálového trháku televize ABC Missing.

Reklama

Další články

Načítám