Hlavní obsah
Článek

Nový snímek režiséra Julia Ševčíka Masaryk v hlavní roli s Karlem Rodenem (61), věnovaný jednomu životnímu období diplomata a politika Jana Masaryka, získal neskutečných čtrnáct nominací na prestižní filmovou cenu Český lev.

Byl nominován celkem ve 13 kategoriích (v kategorii nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli má 2 nominace), včetně nejlepšího filmu, scénáře a režie. Jaké lidské poselství může film Masaryk dnešnímu divákovi předat? „Ideály jsou krásné, ale není žádný med za ně bojovat. Je téměř lhostejné, zda se film odehrává v době zápasu proti německému expanzionismu, či zda by byl o nástupu komunismu nebo jiného barbarství. Hrdinu v každé době definuje to stejné - odhodlání postavit se zlu navzdory vědomí, že šance na úspěch je malá,“ říká režisér Julius Ševčík.

Masaryk bude uveden v hlavním programu letošního Mezinárodního filmového festivalu v Berlíně v prestižní sekci Berlinale Special, která tradičně uvádí mimořádná filmová díla nebo pocty významným osobnostem světového filmu. V Česku už byl promítán v limitované premiéře v závěru roku 2016 v kině Lucerna, kde se těšil velkému zájmu a nadšeným reakcím diváků, a všechna představení byla vyprodána. Do široké distribuce vstoupí 9. března 2017. Už nyní se ale můžete podívat na trailer k filmu, který láká na různé momenty ze života syna našeho prvního prezidenta. Od jeho práce v politice přes lásku k ženám, psychiatrickou léčebnu až po drogy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám