Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nový snímek režiséra Julia Ševčíka Masaryk, věnovaný jednomu životnímu období diplomata a politika Jana Masaryka v hlavní roli s Karlem Rodenem (61), vstoupí do kin sice až 9. března 2017. Již letos se však uskuteční premiéra filmu v limitovaném nasazení v Praze a Super.cz přináší jednu hodně kontroverzní ukázku.

Film představuje Jana Masaryka jako bohéma, který miloval ženy, hudbu a vedl trochu extravagantní život, který byl protipólem jeho diplomatické dráhy. Historikové se shodují na tom, že Jan Masaryk byl ve dvacátých letech vídán v řadě nočních podniků, kde patřil k "těm, kteří nechávali v separé stoupat sekt v sladkých fontánách…“Jak je vidět z ukázky, jen o alkohol nešlo.

Zatímco jeho otec T.G.M. byl vnímán jako ušlechtilý puritán, jeho synovi se přezdívalo „Veselý Jan.“ Byl také vyhledávaným objektem žen. Ve filmu jednu z jeho příležitostných lásek, herečku a zpěvačku Madlu, která je fiktivní postavou, hraje modelka Eva Herzigová (51). A kdo mohl být inspirací? Dobové dokumenty dosvědčují, že noviny často spekulovaly o Masarykově vztahu k herečce Adině Mandlové nebo zpěvačce Jarmile Novotné, s nimiž byl často vídán, psalo se také o jeho poměru s partnerkou Karla Čapka, herečkou Olgou Scheinpflugovou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám