Hlavní obsah
Článek

Herce Karla Rodena (61) zná většina lidí pouze z filmů a divadla. Jak ale tráví volné chvíle mimo jeviště a světla kamer? Velmi často poslechem hudby, Roden je velkým milovníkem především jazzu. Na svém zámku ve Skrýšově dokonce pořádá jazzové setkání.

Letos už jedno proběhlo, herec se pro velký zájem rozhodl uspořádat ještě další. Na Jazzu u Rodena, jak se akce nazývá, 12. září vystoupí třináctičlenný K Band KJJ, se speciálním programem přijede také David Kraus (44) se svou kapelou. Vstupenky jsou k dostání v divadle Studio DVA, které je, dá se říct, hercovým domovským.

„I tentokrát chci nabídnout možnost setkávání začínajících mladých muzikantů, proto vystoupí třináctičlenný orchestr z Konzervatoře Jaroslava Ježka s těmi zkušenými,“ vysvětlil ideu akce její pořadatel.

„Myslím, že to bude zase velmi příjemný večer. Přijedou mladí muzikanti, kteří jsou hodně ‚našláplí‘,“ dodal Roden, jenž se těší zvlášť na závěrečnou jazzovou improvizaci pod vedením českého muzikanta Štěpána Markoviče. Právě z improvizace na červnové akci pocházejí fotografie v článku.

Kromě zmiňovaných svou bandů vystoupí také spolupracovníci legendárního jazzového trumpetisty Laco Decziho – Vaico Deczi (bubny) a Jan Aleš (klávesy).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám