Hlavní obsah
Článek

Herečka Jana Krausová, která svým mladistvým obličejem a štíhlou postavou rozhodně popírá svůj věk, trávila první květnové dny na natáčení nového filmu herce a režiséra Ondřeje Sokola. Ve snímku Krásno hraje i její životní partner Karel Roden (61), a tak do Šumperka, kde momentálně celý padesátičlenný štáb na filmu pracuje, dorazila jak s ním, tak i se svými dvěma pejsky Terezkou a Josefem. „Nemohli jsme je nechat doma samotné, tak jeli s námi,“ vysvětlili nám.

Zajímavé je, že i v Krásnu tuto dvojici cosi pojí, a tak jsme se zeptali, jak se jim spolu hraje. „Já jsem na to docela zvyklá, děláme spolu i divadlo, nazkoušeli jsme spolu už několik komedií, takže to pro mě není nic neobvyklého,“ vysvětlila Jana Krausová. A že si ’nosí práci domů’ jí taky vůbec nevadí. „Naopak, tak by to mělo být. Je to praktické, když můžeme doma probrat věci, které v divadle nestihneme,“ dodala.

Že si ve filmu zahraje kromě Rodena i jeho partnerka, se počítalo už od začátku. „Věděla jsem, že mě do toho chce Ondřej obsadit, říkal mi to spoluautor scénáře Martin Finger, se kterým jsem hrála v několika hrách v Divadle Komedie. Takže mě potěšilo, když mě opravdu oslovil,“ svěřila se herečka, které to, že se natáčí tak daleko od domova, vlastně ani nevadí. „Ono je to spíš lepší, člověka aspoň nerozptylují jiné věci. Jen jsem třeba hned na začátku musela po natáčení odjet do Prahy na představení a zase se po něm vrátit, ale to je u téhle práce bohužel častý jev, takže mi to už ani nepřijde,“ dodala.

Jana Krausová se před kameru do Šumperka vrátí zase za pár dní a pak už ji čeká jen natáčení interiérových scén v Praze. Potom už se film bude stříhat a zpracovávat tak, aby se na něj mohli první diváci přijít podívat na předpremiéry koncem prosince tohoto roku. Oficiální premiéra je plánovaná na 30. ledna 2014.

Reklama

Další články

Načítám