Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Když si před šesti lety nejslavnější český herec Karel Roden (61) pořídil zchátralý zámek Skrýšov u Sedlčan, nikdo snad nevěřil, že bude mít tolik trpělivosti, aby dal ruinu dohromady. Zatím se ale drží. Jen zvenku to zatím vidět není a dlouho vidět nebude. Opravil jízdárnu a konírnu a pár místností pro bydlení, od středočeského kraje teď dostal dotaci dva milióny korun. Vytížený Roden, který je i hvězdou Hollywoodu, prakticky i všechny své honoráře cpe do oprav. „Je tu práce do konce života,“ potvrdil Super.cz Roden.

Nejenže má pod palcem šikovné řemeslníky, které bedlivě hlídá, aby nic nezanedbali, ale sám umí přiložit ruku k dílu. Avšak nikam nepospíchá. „Když to člověk myslí vážně, opravy je třeba dělat s rozmyslem,“ ví dobře herec, který nedávno pokřtil již třetí sérii vína, jež nese jeho jméno a na němž si mimochodem pochutnávají i návštěvníci Českého domu v Moskvě.

Roden, vedle kterého se v Skrýšově usadil i jeho bratr Marián, si postupem času získal srdce starousedlíků. A nejen jejich. Citlivý přístup, který zvolil k renovaci objektu z šestnáctého století, se líbí i úřadům. „Klidně tam napište, že jsem rád, když mě památkáři chválí. Jen ať to dělají dál,“ usmívá se Roden, jenž na zámku žije i se svou partnerkou Janou Krausovou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám