Hlavní obsah
Článek

Matematik a miliardář Karel Janeček (50) to pořádně schytal za své agitační projevy na vyhlášení ankety Český slavík, kterou vlastní. Od jeho proslovu, kritiky vládních opatření proti šíření koronaviru a politického postoje, se distancovala televize Nova, která Slavíka vysílala. Janeček vyjádřil také obavy z možného očkování dětí.

„Pořad Český Slavík je připravován externí firmou, která odpovídá za obsah a jeho kvalitu. TV Nova nezasahuje do složení hostů či do obsahu jejich projevů. Zároveň se tímto pořadem potvrdil trend, který nabývá na intenzitě - kdy jedinec nebo společnost produkuje nebo vyrábí pořad, v jehož rámci prezentuje svoje politické či společenské názory. Budeme muset s právníky hledat cestu, zda lze při dnešní mediální legislativě v budoucnu podobným excesům zabránit,“ informovala televize.

A co na to sám Janeček? "Sociální zodpovědnost k umění patří a podle mě je zodpovědné a správné vyjádřit veřejně vlastní názor na tak závažnou věc, jakou je očkování dětí proti nemoci, která jim přímo nijak neškodí," řekl Super.cz Janeček.

"Zvolil jsem k tomu právě příležitost udílení ceny hudební ankety, neboť hudebníci byli postiženi iracionálními restrikcemi vlády mimořádně. Moje řeč byla v divadle několikrát přerušena potleskem přítomných umělců a jsem si jistý, že řada z nich má na tuto otázku velmi podobný názor jako já. Spolupráce s TV Nova na příštím ročníku ankety Český slavík je z mé strany otevřená a mám radost, že se jednalo o nejsledovanější přenos za poslední tři ročníky ankety," dodal Janeček.

A co si o celé kauze myslíte vy? Bylo vhodné prezentovat vlastní názory a politické postoje na svátku hudby, jakým je Český slavík? Nebo šlo o tvrdý Janečkům přešlap? Hlasujte v naší anketě.

Byl podle vás projev Karla Janečka na vyhlášení ankety Český slavík vhodný?
Ano
34,9 %
Ne
65,1 %
Celkem hlasovalo 289209 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám