Hlavní obsah
Článek

Znovuobnovená anketa Český slavík, která se po čtyřleté pauze vrací na televizní obrazovky pod patronátem matematika Karla Janečka (50), zveřejnila seznam interpretů, kteří jsou měsíc před koncem hlasování na předních příčkách.

Konkrétně 21 nejlepších v každé kategorii - zpěvák, zpěvačka, kapela a nově hip hop & rap. Vše samozřejmě v abecedním pořadí, aby nebylo na první pohled patrné, kdo je na tom nejlépe.

"Podle dosavadních výsledků hlasování je velmi pravděpodobné, že mezi vítězi bude někdo právě z nich," uvedl ředitel ankety Jakub Horák.

Ovšem pořád je šance, že se v nejpopulárnější jednadvacítce objeví úplně nová jména. Mezi stálicemi hudební scény, jako jsou třeba Lucie Vondráčková (44), Lucie Bílá (57) či Aneta Langerová, boduje mezi zpěvačkami například hudebnice Alagia Dominique či písničkářka Kateřina Marie Tichá. Naopak chybí zpěvačka Ilona Csáková.

Mezi zpěváky nechybí kontroverzní Tomáš Ortel, frontman kapely Dymytry Jan Protheus Macků, moderátor Leoš Mareš (47) nebo Joakim Brodén ze švédské kapely Sabaton, kteří se pokusí prorazit mezi stálicemi Danielem Landou, Pepou Vojtkem (58) nebo Markem Ztraceným (39).

Jisté je, že Karel Gott anketu tentokrát nevyhraje. Podmínkou účasti v anketě je, aby byl interpret v minulém roce aktivní na české hudební scéně. Tuto podmínku by in memoriam splňoval například David Stypka, jenž se ale zatím mezi 21 nejlepších nedostal.

U hudebních skupin se snad žádné překvapení nekoná. Fanoušci hlasují pro klasické slavíkovské stálice typu Kabát, Kryštof či Lucie. I zde figuruje Ortel tentokrát jako kapela.

Co se týče nové kategorie Hip hop & rap, která je společná pro interprety i interpretky, zdá se, že je tento žánr převážně mužskou záležitostí, protože se mezi 21 nejpopulárnějších probojovala jen jedna žena. Tou je rapperka Sharlota.

Vlnu kontroverzních reakcí fanoušků tohoto hudebního směru vyvolala už jen nominace youtubera FattyPillowa, co teprve jeho umístění mezi nejpopulárnějšími 21 kandidáty. Větším tématem pro fanoušky i samotného interpreta však jistě bude umístění rappera Řezníka, který měl v minulosti spory s tehdejším sponzorem ankety.

Galavečer předávání cen z Hudebního divadla v Karlíně v přímém přenosu odvysílá 19. listopadu televize Nova. Moderovat ho bude Aleš Háma a Ondřej Sokol.

Na průběžné výsledky ankety se podívejte do galerie. Interpreti jsou uvedeni v abecedním pořadí.

Reklama

Další články

Načítám