Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rozhodl se, že poslední den roku 2018 bude zároveň jeho posledním dnem na prknech, která znamenají svět. Herec Stanislav Zindulka, jehož známe ze stovek filmových televizních i divadelních rolí, se rozloučil s diváky představením Jistě, pane premiére! ve svém domovském Divadle Bez zábradlí.

Zindulku jsme v televizi mohli naposledy vidět v hojně kritizované štědrovečerní pohádce Kouzelník Žito, v kinech se na něj ještě můžeme těšit na jaře, kdy se objeví ve filmu Narušitel o letcích z dob socialistického Československa. Ostatně o tom, že by přestal také s natáčením, nebyla na Silvestra, kdy se rozžehnal s divadlem, řeč.

S hereckou legendou se před vyprodaným hledištěm na jevišti obrovskou kyticí loučil principál Karel Heřmánek (76) s manželkou Hanou Heřmánkovou i herečtí kolegové Dana Morávková nebo Josef Carda. Proběhl i závěrečný přípitek, kdy si ovšem Zindulka místo vína, jehož už se před pár lety vzdal, nechal nalít jenom kolu.

„Teď budu odpočívat. Ale do divadla se zajdu podívat, sice už jenom jako divák, ale o to radši,“ uzavřel svoji divadelní kariéru Zindulka. "Pan Zindulka bezesporu patří k hereckým velikánům a pro nás to byla čest, že i v našem divadle účinkoval po dlouhá léta. Přejeme mu především zdraví a zasloužený odpočinek," dodala Hana Heřmánková (61).

Reklama

Další články

Načítám