Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Dana Morávková (52) má novou roli. A za kočku v ní rozhodně nebude, jak můžete usoudit už ze snímků ze zkoušek, které Super.cz přináší. Dana si zahraje v hořké komedii Láska v Divadle Bez zábradlí, a to s principálem Karlem Heřmánkem (76) a Zdeňkem Žákem.

Zajímavostí je, že nejde o novinku, ale Dana roli zdědila po kolegyni. "Ivana Chýlková (60) se sama omlouvala, že nestíhá, má už moc závazků jinde a tady to hrála od roku 2002, což je dvanáct let. A protože je to dobrá komedie, bylo škoda to nechat plavat, tak se oslovila Dana," vysvětlila mluvčí divadla Jana Adamová.

A co je to vlastně za hru? Jde o nejúspěšnější hru amerického dramatika Murraye Schisgala, který v českém prostředí proslul například také jako spoluscenárista filmu Tootsie s Dustinem Hoffmanem v hlavní roli. Schisgalova tragikomedie Láska od své světové premiéry v Londýně v roce 1963 nikdy natrvalo nezmizela ze světového i našeho repertoáru.

"Tato hra je především satirou na poněkud zneužívané slovo, které vyjadřuje lásku. Proto se také v angličtině jmenuje "Luv", což je výraz degradace slova "love". Pokouší se znázornit, jak je směšné, když předstíráme, že tento pocit zakoušíme, a přitom netušíme, co je jeho pravým obsahem," řekl o svém díle sám autor Murray Schisgal.

Reklama

Další články

Načítám