Hlavní obsah
Článek

Současné dění na Ukrajině není lhostejné téměř nikomu, ani známým tvářím. Politik a novinář Matěj Stropnický a jeho partner, herec Daniel Krejčík, nabídli pomoc ukrajinským obyvatelům a veřejně oznámili, že mohou ubytovat až 20 osob na svém zámku v Osečanech, kde žijí.

„Ozvala se nám zpět česko-ukrajinská organizace, která řekla, že pro nás má lidi, které k nám může ubytovat, takže jsme dostali jejich jména a identifikace a teď čekáme, až za námi přijedou, což by mělo být v nejbližší době, pravděpodobně už zítra,“ svěřil Super.cz Daniel Krejčík.

Sice už delší dobu sami zápasí s financemi a dělají vše pro to, aby svůj milovaný zámek vůbec zachovali, v těžkých chvílích si ale uvědomují, že i jejich ztížené životní podmínky mohou být v tuto chvíli pro někoho jiného naprostým luxusem a záchranou života.

„Zatím moc nevíme, co všechno to bude obnášet. Spousta lidí nám ale nabídlo pomoc. Jsme zvědaví, jak to budeme zvládat, ale už jsme u nás hostili spoustu lidí, tak tohle zvládneme taky. Myslím si, že kdo pomáhat může, ten pomáhat musí,“ dodává herec.

Pomáhají i další celebrity. Například zpěvák Tomáš Klus (37) věnuje peníze z prodeje libovolného CD z e-shopu na nadaci Člověk v tísni. Na nadační fondy přispívají také další známé tváře, třeba prodejem merche. Někteří se vzdávají svého honoráře za divadelní vystoupení či koncerty. Divadlo Bez zábradlí uvede již 4. března benefiční představení Illiady, v hlavní roli s principálem divadla Karlem Heřmánkem ml. (35).

Reklama

Další články

Načítám