Hlavní obsah
Článek

Kalendář Proměny herečky Chantal Poullain (67) pomáhá již od roku 2010 realizovat projekty její nadace Archa Chantal. Ten aktuální pro rok 2022 se od předchozích zásadně liší, a navíc se může pyšnit dosud nezveřejněnou fotografií Karla Gotta (†80).

Chantal Poullain dobře ví, že charita Karlu Gottovi za jeho života nikdy nebyla cizí. Do kalendáře Proměny se svého času vyfotil i s manželkou a dcerkami, proměnili se v indiánskou rodinu. Protože fotograf Petr Kurečka měl ve svém archivu zatím nezveřejněný snímek zesnulého zpěváka, obrátila se na Ivanu Gottovou (48) s prosbou o souhlas k jejímu zveřejnění. Ta s ním neváhala ani minutu. Téma charita totiž nechybí ani v autobiografii Má cesta za štěstím, která letos vyšla.

„Osudy nemocných či jakkoliv trpících dětí se mě pochopitelně velmi dotýkaly. Připadalo mi samozřejmé v rámci možností pomáhat, a to i dalším nadacím či jednotlivcům. Dělal jsem to ze srdce a rád,“ stojí v knize. „Můj manžel Karel celoživotně podporoval nejrůznější charitativní projekty a pomáhal potřebným, jak mohl. Proto také mne velmi těší, že i tato dosud nezveřejněná fotografie může pomoci dobré věci,“ doplnila Ivana Gottová.

Letošní kalendář nesoucí název Proměny bez proměn, do kterého se kvůli výjimečnosti minulého období osobnosti tentokrát neproměňovaly, tak bude mít v měsíci prosinci Karla Gotta. Dalšími hvězdami, které se postavily před fotoaparát Petra Kurečky nebo poskytly archivní civilní fotografie, jsou Marta Kubišová, Ondřej Vetchý (61), Iva Janžurová (82), Aňa Geislerová, Eva Samková, Bára Hrzánová (59) a samozřejmě také Chantal Poullain.

„Kalendář Proměny bez proměn jsem vymyslela proto, že doba, kterou snad máme jednou provždy za sebou, byla pro všechny jiná. Pro herce konkrétně v tom, že se nemohli proměňovat do svých rolí. Proto je jiný, zvláštní, výjimečný a originální. Hlavně má opět pomáhat,“ říká herečka.

Finanční prostředky z prodeje kalendářů každoročně přispívají k realizacím skutečných proměn dětských oddělení českých nemocnic v útulnější prostory pozitivně působící na psychiku nemocných dětí.

Reklama

Další články

Načítám