Hlavní obsah
Článek

Úplně první dorazil na premiéru dokumentu Karel jeho dávný spolupracovník a kamarád, hudebník Karel Vágner. Protože jsme měli před příchody ostatních hostů dostatek času, podělil se s námi o jednu ze svých vzpomínek na Karla Gotta (†80), kterou málokdo zná.

"Karla jsem měl rád. A co lidé nevědí - já s ním projel celý svět, protože s námi, s fotbalovým klubem Amfora, jezdil jako čestný vykopávač," vyprávěl Super.cz. "Zažil jsem s ním úžasné věci, kdy jsme projížděli třeba Jižní Ameriku. Choval se tam jako úplně normální kluk. Byl úžasný," vzpomínal.

Připojil historku, která se odehrála v Chile. "Bylo tam městečko Valparaiso, které srovnalo se zemí jedno z největších zemětřesení. A zůstal stát jedině kostel. Karel ho chtěl vidět. Šel si koupit strašně drahý foťák, Jan Čenský mu ještě ukázal, jak s ním má zacházet," začal s vyprávěním.

"Bylo nás asi patnáct, přijeli jsme k tomu kostelu a Karel si připravil ten foťák. V té době tam měli prezidentské volby a okolo běželi asi čtyři sedmnáctiletí kluci a hodili na nás volební letáčky. My samozřejmě koukli nahoru. Mě roztočili jako čamrdu a ukradli mi peníze z kapsy. Otočím se na Karla, který jako by měl ještě prsty na spoušti a říká mi: Charlie, já chtěl zrovna zmáčknout spoušť a náhle jsem ji neměl. I v téhle stresové situaci zůstal absolutně nad věcí," s humorem ukončil příběh o okradení hudebník.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám