Hlavní obsah
Článek

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí nakonec nepřijala finanční dar od nejstarší dcery Karla Gotta (†80) Dominiky Gottové (50). Výtěžek 50 tisíc korun z prodeje knihy o jejím otci tak poputuje na jiné účely. Nemocnici se nelíbilo, jak bylo předání daru medializováno.

„Za VFN Praha mohu jen znovu konstatovat, že jsme se rozhodli dar nepřijmout právě z důvodu jeho nevhodné, až bulvární medializace. To není vůbec aktivita, ve které bychom jako nemocnice chtěli figurovat. Naším cílem a posláním je léčit lidi, v tuto chvíli pak úsilí všech našich lékařů, sester a dalších pracovníků směřuje k tomu, abychom zvládli otestovat tisíce zájemců na covid-19, připravili se jako jedna z klíčových nemocnic na očkování populace proti covid-19 a dokázali se vypořádat s případnou další vlnou nemocných,“ řekla Super.cz mluvčí nemocnice Marie Heřmánková.

Dominika Gottová prý důvody, proč nemocnice dar nepřijala, nevěděla, ale už stihla osočit vdovu po Karlu Gottovi Ivanu Gottovou (48), jež má podle ní v odmítnutí daru prsty.

„Informace mne šokovala, protože nemocnice nesdělila důvod svého počínání. Tato situace mne velice mrzí, protože jsme chtěli finančně pomoci I. interní klinice – hematologie, kde se lékaři o mého otce v posledních letech života velmi precizně starali, za což jsem jim také v úterý osobně poděkovala,“ řekla Super.cz Dominika Gottová.

„Je mi jasné, že za rozhodnutím nestojí sama nemocnice, ale nátlak manželky mého otce, která už tímto způsobem jednou nemocnici donutila k tomu, aby nepřijala finanční dar z dražby obrazu mého táty,“ pustila se do vdovy po svém otci Dominika.

To ale nemocnice popřela s tím, že na odmítnutí daru nikdo třetí netlačil. „Jak jsem již uvedla, naším právem je spolupráci s nimi odmítnout. Což jsem již včera za celou VFN Praha (i jednotlivé kliniky) učinila a požádala je, aby finanční výtěžek ani jiné dary z prodeje jejich knihy do naší nemocnice nesměřovali. S žádným z aktérů této kauzy ve spojení nejsme. A nadále se k ní ani nebudeme nijak vyjadřovat, neboť před sebou máme opravdu jiné a naléhavější úkoly. A závěrem ještě konstatuji, že žádný subjekt naše rozhodnutí dar nepřijmout neovlivňoval,“ dodala mluvčí VFN s tím, že už v žádném případě nechtějí jako nemocnice v této kauze figurovat ani ji nadále jakkoliv komentovat.

Ivana Gottová se k prohlášením Dominiky Gottové dlouhodobě nevyjadřuje. Bez komentáře nechala i její dnešní prohlášení.

Reklama

Další články

Načítám