Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Celovečerní dokumentární film o Karlu Gottovi (†80) jde již brzy do kin. Poslední rok života se zpěvákem strávila vedle jeho rodiny také dokumentaristka Olga Malířová Špátová. Ta nyní snímek představila novinářům a přiznala, že stejně jako několik lidí v kině i ona si u tvorby filmu poplakala.

„Já jsem si to odplakala hodně při natáčení a potom i ve střižně, když jsme si poprvé pustili závěr filmu, tak mě střihačka šla obejmout, ale samozřejmě pak jsou chvíle, kdy pracujete s Karlovým životem jako s hraným filmem,“ prozradila Super.cz dokumentaristka, která o Karlu Gottovi točila druhý film. Ten první vznikal k jeho jubilejním 70. narozeninám.

„Mně se ten jeho osud a povaha velmi dotýká. A pro mě Karel na věky zůstane inspirací. Mám doma podobný příběh, protože mám staršího muže, jsem máma, mám malou dceru, takže se mě celý film velmi osobně dotýká,“ svěřila se režisérka snímku, který by měl jít do kin 15. října.

A přestože se dokumentu zpěvák bohužel nedočkal, některé části viděl už za svého života.

„Natáčení bylo velmi netypické, není to tak, že něco natočíte a jdete domů. Vždy jsme si šli s Karlem ještě někam sednout, já jsem mu ukazovala záběry, pouštěla jsem mu různé scény, aby viděl, jak to vypadá a mohl se k tomu průběžně vyjadřovat. Všichni jsme věděli, že ten život už nemusí mít dlouhého trvání,“ prozradila Špátová ke Gottovi, který odešel loni 1. října.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám