Hlavní obsah
Článek

Dominika Gottová (50) se definitivně neobjeví v dokumentu o svém tatínkovi Karlu Gottovi (†80). Nejstarší dcera Karla Gotta nedala svolení k tomu, aby její záběry byly ve filmu použity.

Oficiální trailer filmu Karel

„Dne 30. listopadu 2019 napsala Olga Špátová e-mail Dominice Gottové, ve kterém jí poděkovala za natáčení scén do filmu Karel, které proběhlo se všemi dcerami v létě 2019. S natáčením byla Dominika dopředu obeznámená a souhlasila s ním. Režisérka Špátová popsala v e-mailu Dominice konkrétní natočené scény, které by ve filmu ráda použila. Zároveň ji písemně zažádala o souhlas, tedy svolení s účinkováním ve filmu. Dominika na její e-mail neodpověděla a ani žádným jiným způsobem ji nekontaktovala. Stejně tak nekontaktovala ani Ivanu Gottovou, jakožto producentku filmu,“ stojí v oficiálním prohlášení tvůrců dokumentu.

Špátové se nakonec podařilo s Dominikou Gottovou sejít. A výsledkem bylo její odmítnutí.

„Proto Olga Špátová v únoru letošního roku oslovila Dominiku a požádala ji o schůzku. Když se sešly, režisérka pustila Dominice konkrétní sestříhané záběry, které chtěla použít ve filmu a o kterých Olga Špátová psala ve zmíněném e-mailu. Dominika při této osobní schůzce záběry zhlédla, vyslovila nesouhlas s jejich zveřejněním a odmítla tudíž ve filmu figurovat. Toto její rozhodnutí samozřejmě musela Olga Špátová respektovat,“ dodali tvůrci.

V dokumentu se přitom kromě manželky Ivany (48) a dcerek Charlottky a Nellinky objeví také dcera Karla Gotta Lucie Kovaříková a Gottův vnuk.

Snímek odhaluje Gottův rodinný život, jeho nadhled a humor, nevyhýbá se ale ani boji s nemocí. Režisérka se svým týmem zachytila Karla Gotta nejen při jeho vystoupeních nebo při setkáních s fanoušky u nás i v Hamburku, ale především v jeho domácím prostředí. Ať už v Praze, na chalupě, nebo na vsi, kde trávil dětství. Film Karel vstoupí do českých kin 15. října 2020

Reklama

Další články

Načítám