Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Celovečerní dokumentární film o Karlu Gottovi (†80) Karel se brzy dostane na plátna kin. Tvůrci snímku, ve kterém se zpěvák společně s režisérkou Olgou Malířovou Špátovou vydává po stopách svého života, nyní zveřejnili trailer.

„Milí příznivci, jsem nesmírně ráda, že vám můžeme představit oficiální trailer k filmu Karel. Věřím, že na vás dokáže alespoň částečně přenést obrovskou otevřenost a lásku, se kterou film vznikal,“ napsala fanouškům Ivana Gottová (48).

Snímek odhaluje Gottův rodinný život, jeho nadhled a humor, nevyhýbá se ale ani boji s nemocí. „S podporou obětavé lásky své ženy Ivanky zápasil s nemocí statečně. Jsem vděčná, že jsem s ním mohla strávit celý rok života ve chvílích šťastných a dojemných, ale i nelehkých,“ svěřila Olga Malířová Špátová.

Režisérka se svým týmem zachytila Karla Gotta nejen při jeho vystoupeních nebo při setkáních s fanoušky u nás i v Hamburku, ale především v jeho domácím prostředí. Ať už v Praze, na chalupě, nebo na vsi, kde trávil dětství. Zpěvák se ve filmu vydává po stopách svého života na místa, která sehrála v jeho životě důležitou roli.

„Olga má velký dar natáčet se svým úzkým týmem tak, že jsme se častokrát nechali unést spontánní atmosférou a přirozeně jsme ji vpustili do svého soukromí, díky čemuž jsem se rozpovídal o tématech poměrně důvěrných. Se svým manželem, kameramanem Janem Malířem, se tak vlastně stali součástí naší rodiny,“ říkal sám Karel Gott při posledních dnech natáčení.  Snímek Karel vstoupí do českých kin 15. října 2020.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám