Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dělníci Pražských služeb celou noc odklízeli květiny, svíčky a upomínkové předměty před vilou Karla Gotta (†80) na pražské Bertramce. Nebylo jim to ale nic platné. Fanoušci Karla Gotta na Bertramku míří neustále. Zapalují svíčky, vzpomínají a ponechávají zesnulému zpěvákovi dojemné vzkazy.

Před vilou tak opět pomalu vzniká pietní místo. „Co nám to tu udělali, teď abychom začali znovu,“ lamentoval nad uklizenou ulicí jeden z fanoušků, který zapaloval další svíčku. Pietní místo se přitom uklidit muselo.

„Dle dohody z ranního jednání na Magistrátu hlavního města Prahy je potřeba co nejdříve přistoupit k pietnímu odvezení květin a uchování vzkazů, upomínkových předmětů a svíček,“ informovala v pondělí mluvčí Gottových Aneta Stolzová.

„Vzkazy a dárky si rodina ponechá jako památku, stejně jako svíce a část květin, a zvažuje několik možností, jak je ještě využít, aby nesly vzpomínku na odchod Karla Gotta. V duchu této ranní dohody pak všechny zúčastněné strany postupují,“ dodala Stolzová. A zřejmě proto lidé ještě míří na Bertramku se svými vzkazy. Očekávají, že si je rodina ponechá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám