Hlavní obsah
Článek

V jubilejní desáté řadě populární taneční soutěže StarDance první večer všech deset párů zatančilo na hity krále české popmusic Karla Gotta (†80), díl nesl název „Pocta legendě“.

Průběh StarDance 

V prvním kole, kde se ještě nevypadává, nejlépe podle poroty zatančil youtuber Kovy (27) neboli Karel Kovář. Ten se svou taneční partnerkou Veronikou Liškovou, s níž tvořil soutěžní pár číslo 9, zatančil valčík na poslední hit Mistra „Srdce nehasnou“. Youtuber k tomu dodal, že Mistrův odchod celý tanec trochu změnil: „Je to emotivní, i na trénincích. Celé to změnilo význam, teď je pocit z toho tance úplně jiný, než když jsme to začínali trénovat.“

Na parketu to šlo Kovymu v černém fraku tak skvěle, že jej Richard Genzer (57) i Tatiana Drexler (61) označili za jednoho z favoritů soutěže. Pár získal 29 bodů a tím pádem se stal vítězem večera. Při druhém večeru pár tančil čaču. Dokázali, že ani rychlejší rytmus jim nedělá problém. Ve třetím kole předvedli sambu a ve čtvrtém waltz. V pátém kole zatančili quickstep a v šestém rychlý jive, který se jim vážně povedl.

Sedmé kolo patřilo charitativnímu večeru pro Centrum Paraple. Ve speciálních choreografiích soutěžní páry tančily společně s těmi, kteří jsou odkázáni na invalidní vozík. Společnost jim dělala ještě jedna hvězda z minulých kol StarDance. Kovyho a Liškovou v tangu doplnili Jana Plodková a Jiří Marsín.

V osmém kole Kovy a Lišková zatančili rumbu a současný tanec, v devátém kole bohužel vypadli. Ještě ale stihli předvést slowfox a paso doble.

Youtuber

Karel Kovář je ve věku 23 let nejmladším účastníkem letošního ročníku StarDance. Kovy je jedním z nejúspěšnějších influencerů u nás. Na Youtube ho sleduje přes 770 tisíc fanoušků a jeho videa dosahují milionové sledovanosti. Jeho hlavními tématy jsou nejen zábava, ale i politika a problematika odvrácené tváře sociálních sítí.

Za svůj videoblog získal několik ocenění. Pravidelně se umisťuje v různých anketách coby jeden z nejoblíbenějších a nejtalentovanějších bloggerů u nás. V autobiografické knize Ovšem vydané roku 2017 se přihlásil k tomu, že je homosexuál.

Reklama

Další články

Načítám