Hlavní obsah
Článek

Fanoušci v pražském Paláci Žofín se na Slovanském ostrově rozloučili se zpěvákem Karlem Gottem (†80). Řada z nich strávila před Žofínem celou noc, aby se na ně v pátek ráno ihned dostala řada.

Davy lidí se s Gottem loučily po celý den i večer. Celkem přišlo až 45 tisíc fanoušků. Pořadatelé ve 20:00 uzavřeli frontu čekajících fanoušků.

I po 22. hodině ale pořadatelé postupně pouštěli další čekající.

Ti, kdo se s Gottem nestihnou rozloučit, se mohou až do nedělní půlnoci klanět zpěvákově památce na pietním místě v Kinského zahradě.

Milovaného zpěváka přijeli uctít lidé z celé republiky, Slovenska i Německa, kde byl Gott velmi populární. Lidé se s Gottem loučili u pódia, na kterém byl umístěn katafalk s rakví. Protože se jedná o pohřeb se státními poctami, stála u katafalku čestná stráž.

U rakve nechybělo ani obrovské srdce z růží od zdrcené vdovy Ivany Gottové (48). Na nápisu stálo stručné, ale výstižné vyznání lásky: "Miluji tě navždy, tvá Ivana."

Palácem zněly písně Karla Gotta, což podtrhovalo emotivní atmosféru. Lidé se klaněli před rakví a řada z nich i plakala. Fanoušci Gottovi nosili květiny, krásné vzkazy i upomínkové předměty.

Na Žofíně nechyběla ani Olga Špátová, která natáčela dokument o Karlu Gottovi. Rozloučit se přišel i textař Eduard Krečmar. Gottovi otextoval desítky písní včetně hitu Být stále mlád.

Poklonit se památce Karla Gotta přišel také Janek Ledecký (61) a z mladší generace blogerka Dominika Myslivcová (29). Odpoledne dorazila i zpěvačka Yvetta Simonová (90) nebo moderátorka Linda Finková (55).

Někteří fanoušci nedodržovali pokyny uvedené u vstupu a dělali si u rakve selfie, což není úplně vhodné. Jiní si rakev jen fotili jako vzpomínku.

Už v den oznámení smrti legendárního zpěváka vzniklo před jeho domem na Bertramce pietní místo, kde lidé zapalovali svíčky a nosili tam květiny.

Karel Gott zemřel v noci 1. října, doma, obklopen nejbližšími. Podlehl akutní leukémii.

Reklama

Další články

Načítám