Hlavní obsah
Článek

Smrt Jany Kocianové (†72) velmi zasáhla i Karla Gotta (†80) a Jitku Zelenkovou (73), kteří se slovenskou zpěvačkou spolupracovali v sedmdesátých letech. Karel Gott byl smrtí své někdejší kolegyně, jež podlehla zákeřné rakovině, pochopitelně zasažen.

„Jana Kocianová společně s Jitkou Zelenkovou byly mými prvními vokalistkami od roku 1973. Hned od začátku naší spolupráce jsem jim dal příležitost zpívat na našich koncertech i sólově, protože každá měla svůj osobitý sametový příjemný hlas a pamatuji si, že Jana zpívala píseň z muzikálu Kabaret,“ zavzpomínal na Kocianovou pro Super.cz Karel Gott.

„Po několika úspěšných společných vystoupeních a turné u nás i v zahraničí nám oznámila, že se chce vydat na sólovou dráhu, ve které úspěšně pokračovala. Tak jsme se dál potkávali na různých televizních přenosech a vystoupeních. Jana byla stále usměvavá, optimistická a vždy mezi nás vnášela dobrou náladu. Její odchod mě moc mrzí a po této smutné zprávě mi už jen zbývá na ni vzpomínat,“ dodal Mistr.

Smrt slovenské zpěvačky pochopitelně velmi rozesmutnila i Jitku Zelenkovou. „Tak jestli mě něco fakt zasáhlo, tak je to odchod Jany Kocianové, skvostné, slovenské zpěvačky, s kterou jsem strávila první dva roky v angažmá u Karla Gotta 1973-75. Naposledy jsem se s ní viděla předloni na společném koncertě v Bratislavě a byla vynikající!!!! Ostatně jako vždy,“ napsala na sociální síti Zelenková a přidala i osobní vzpomínku.

„Byla znamením Blíženec jako já a nikdy nezapomenu na naše první dlouhá turné s Karlem Gottem, na desítky natáčení, dlouhé cesty autobusem a také na spoustu legrace... Přímá, hodná kolegyně, spřízněná duše, výborná zpěvačka,“ uzavřela Zelenková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám